KOTISIVU
TUOTTEET
TARJOUKSET
KURSSIT
TAPAHTUMAT
NALLE KORJAAMO
HISTORIA
YHTEYS
IN ENGLISH
TEDDY BEAR FACTORY  -  HANDMADE IN FINLAND
TAPAHTUMAT

TBF klubimatka Steiffin nallemuseoon

Tbf:n ensimmäinen klubimatka toteutettiin joulukuussa 2002. Kohteenamme mikäs muukaan kuin Steiffin legendaarinen nallemuseo Saksan Giengenissä.

TBFun Clubin ensimmäinen klubimatka järjestettiin joulukuun 5-9.2002.
Kohteeksi valitsimme Steiffin nallemuseon Saksan Giengenissä.
Iloinen tyttöporukkamme uhkui nalleintoa heti alusta asti. TBFunClubin matkan tarkoituksena oli nallemuseon vierailun ohella tehdä jouluostoksia, joten kohdekaupungiksi valitsimme lämpimästä joulutunnelmasta tunnetun Münchenin. Majoituimme ylelliseen Hilton-hotelliin, jonka herkullinen aamiaispöytä vei kielen mennessään. Münchenin upeista joulutoreista voisi ottaa mallia myös Suomi, joka itseään joulumaana markkinoi. Sääolot sattuivat olemaan kylmät, pikkupakkanen ei haitannut tahtia. Saksalainen tuhti ja jalat alta vievä Glühwein lämmitti erikoisesti!
Sitä tarjoiltiin markkinoilla upeista mukeista. Mukin sai pitää jos ei halunnut lunastaa panttia takaisin. Jouluostoksiakin ehdimme tekemään valtavan suurissa tavarataloissa. Sovimme sulkemisajan jälkeen treffit Hertie tavaratalon pääovelle. Kaupassa oli 6 pääovea, eri siivissä: onneksi Suomen tytöillä oli kännykät, joten löysimme toisemme, jokainen oli eri pääovella!

Steiffin museo:

Matkustimme junalla Münchenistä parin tunnin matkan saksalaiseen pikkukaupunkiin Giengeniin. Saavuttuamme Steiffin 100 vuotisen tehdasrakennuksen pihaan yllätyimme tervetulotoivotuksiin. Ne eivät olleet järin ystävälliset. Isot puomit ja aivan kuin maan rajalle saavuttaessa tullipoliisi (gestapo-asuinen naisvirkailija) huusi kurkku suorana meille seis! Steiffin museoon ei mennä miten vain.
Museo oli yllättävän pieni. Kauniissa vitriineissä oli Steiffin eläinhahmot, nuket ja lelut esillä. Meille esitettiin filmi eläinhahmojen valmistuksesta nykyisin ja silloin ennen. Mukana oli myös kertomus museon perustajasta, Margarete Steiffista ja hänen jättämästään filosofiastaan.

Kävimme tehtaan myymälässä. Siellä oli edulliseen tehtaan hintaan mohair nalleja ja muita eläinhahmoja. Jokaisella meillä oli kassit täynnä. Pieneen myymälään tuli bussilasteittain ihmisiä, mm japanilaisia ja amerikkalaisia ryhmiä. Pieni Giengenin kaupunki hyötyy Steiffista melkoisesti. Koska oli nallekarhuin 100-vuotis syntymävuosi, Saksassa oli näyttelyjä runsain mitoin.

Marita bongasi ihanan vanhojen lelujen näyttelyn, jossa ehdimme ihailemaan menneen maailman leikkitavaroita, nukkeja, nalleja, astioita, nukkekoteja ja astioita ym. Näyttely oli rakennettu upeaan vanhaan ullakkotilaan, jossa oli hirsiparrut näkyvissä ja valtavat lankkulattiat. Ennen paluumatkaa Müncheniin ehdimme vielä juoda Glühweinia ja tehdä ostoksia joulutorilla, jossa elävä musiikki soi ja tunnelma oli korkealla. Giengenin matkasta jäi hyvä mieli.

Itsenäisyyspäivän iltana kokoonnuimme illalliselle Hiltonin mahtavaan buffetpöytään. Suomen lippu oli tietysti mukana.

Münchenissä kiersimme ostoksilla. Joka paikassa oli jouluiset Glühwein kojut, jossa lämmittelimme. Käpy Tarus, Savonlinnan Nukkemuseo Suruttoman johtaja ja valtavan nukke- ja nallekokoelman omistaja, bongasi Münchenistä Nallemuseon, jossa vierailimme.

Se oli piste iin päälle. Kaiken kaikkiaan meillä oli hyvä reissu ja mahtava porukka. Harvoin matkan jälkeen on niin hyvä mieli. Saimme vierailla nallekarhun synnyinmaassa ja samalla näimme niin paljon. Kiitos kaikille: Anja, Henna, Kaarina, Käpy, Marita, Sanna ja Marki! Seuraava reissu suuntautuu näillä näkymin Englantiin.Siitä myöhemmin (kun sota tilanne selviytyy) lisää. t. Kikka